Λαγάνα ..... - iraklio24

Post Top Ad




.

Μήνυμα από την ομάδα του irakllio24.blogspot.com ...

Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο!

Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !!




Λαγάνα .....



Υλικά
700-750 gr. αλεύρι για ζυμωτό ψωμι
16 gr. μαγιά ξηρή (2 φακελάκια )
600 ml χλιαρό νερό
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
Ζεσταίνουμε λίγο το νερό και το βάζουμε σ’ ένα μπολάκι, ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά, το αφήνουμε 1 λεπτό και το ρίχνουμε σιγά – σιγά στην λεκάνη με το αλεύρι.
Μόλις υγρανθεί όλο το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι...
Ζυμώνουμε ώσπου να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το λάδι και κάνουμε την ζύμη μια μπαλίτσα.
Σύνολο ζυμώματος περίπου 3 λεπτά.
Η ζύμη μας θα κολλάει λίγο, δεν βάζουμε άλλο αλεύρι γιατί θα γίνει πολύ σφιχτή Η λαγάνα μας...
Την βάζουμε σε μια λεκάνη και σκεπάζουμε με μια πετσέτα...
Τοποθετούμε την λεκανίτσα σε ένα ζεστό μέρος.
Σε μια ώρα θα είναι έτοιμο...
Βάζουμε σε μια γάστρα ή σ' ένα ταψί χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε ώστε να πάει παντού προσέχοντας να είναι ίδιο το πάχος της σε όλα τα σημεία.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι και κάνουμε δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Βάζουμε το ταψί στην μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε πρώτα στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 30 λεπτά και μετά..
Ανεβάζουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Την ξεφουρνίζουμε, την βάζουμε επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει και την τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να διατηρηθεί μαλακιά.

Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-Οι χρυσοχερες-ηδες





.

.