ΚΟΚ Οι νέες ποινές που θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου - iraklio24

Post Top Ad




.

Μήνυμα από την ομάδα του irakllio24.blogspot.com ...

Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο!

Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !!




ΚΟΚ Οι νέες ποινές που θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου


Σχετική εικόνα Από την 1η Ιουλίου 2019 θα ισχύουν οι αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα, αναφορικά με τα τροχαία εγκλήματα.
Ο νέος Ποινικός Κώδικας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 11 Ιουνίου, φέρνει μια ριζική αναθεώρηση στον τομέα των τροχαίων εγκλημάτων, με την επικαιροποίηση του να είναι πιο αναγκαία από ποτές, καθώς ο προηγούμενος Κώδικας τέθηκε σε ισχύ το 1951.
Το παραπάνω και σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αναθεώρηση και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τον Πανελλαδικό σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα, αλλάζει το τοπίο στην απόδοση Δικαιοσύνης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος Κώδικας, στα σημεία όπου προβλέπει βαρύτερες ποινές, δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά. Δηλαδή σε εγκλήματα που έχουν τελεστεί πριν την 1η Ιουλίου 2019. Γι’ αυτά η εκδίκαση τους θα γίνει με βάση των παλιό Κώδικα. Αν με το νέο Κώδικα προβλέπονται ελαφρότερες ποινές τότε αυτό θα ισχύσει και για τα παλαιότερα εγκλήματα. Απ’ ότι έχει υποπέσει στην αντίληψη μας μέχρι σήμερα, όσον αφορά στα τροχαία εγκλήματα οι προβλεπόμενες ποινές είναι σε όλες τις περιπτώσεις βαρύτερες απ’ ότι στο παρελθόν άρα θα ισχύσει το πρώτο σκέλος.

.

.